groninger mosterdsoep
Een heerlijke groninger mosterdsoep. Het kenmerk van groninger mosterd is dat de mosterd zaadjes niet of slechts grof gemalen zijn. De mosterd krijgt zo een volle en krachtige smaak.
Een heerlijke groninger mosterdsoep. Het kenmerk van groninger mosterd is dat de mosterd zaadjes niet of slechts grof gemalen zijn. De mosterd krijgt zo een volle en krachtige smaak.
ingrediënten groninger mosterdsoep:
liter bouillon
50g boter
60g bloem
4 eetlepels groninger mosterd
125cc room
liter bouillon
50g boter
60g bloem
4 eetlepels groninger mosterd
125cc room
eventueel
handje spekjes
preitje
handje spekjes
preitje
groninger mosterdsoep . voorgerecht ~ 4 personen
voorbereiden:
maak een liter groente bouillion en laat dit afkoelen.
voorbereiden:
maak een liter groente bouillion en laat dit afkoelen.
bereiding:
Verhit een hoge pan en laat de boter langzaam smelten. De boter niet laten verkleuren. Voeg al roerend de gezeefde bloem toe. Laat dit een paar minuten garen op laag vuur. Nu de koude boullion scheut voor scheut erbij en goed blijven roeren. Tot slot de mosterd en room er door roeren. Nu proeven en naar smaak peper en zout toevoegen.
Eventueel wat preiringetjes en spekjes toevoegen en even laten meegaren