Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

groninger mosterdsoep

Een heerlijke groninger mosterdsoep. Het kenmerk van groninger mosterd is dat de mosterd zaadjes niet of slechts grof gemalen zijn. De mosterd krijgt zo een volle en krachtige smaak.
 
 
ingrediënten groninger mosterdsoep:

liter bouillon
50g boter
60g bloem
4 eetlepels groninger mosterd
125cc room
eventueel
handje spekjes
preitje

groninger mosterdsoep . voorgerecht ~ 4 personen

voorbereiden:

maak een liter groente bouillion en laat dit afkoelen.

bereiding:

Verhit een hoge pan en laat de boter langzaam smelten. De boter niet laten verkleuren. Voeg al roerend de gezeefde bloem toe. Laat dit een paar minuten garen op laag vuur. Nu de koude boullion scheut voor scheut erbij en goed blijven roeren. Tot slot de mosterd en room er door roeren. Nu proeven en naar smaak peper en zout toevoegen.
Eventueel wat preiringetjes en spekjes toevoegen en even laten meegaren