Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

NIJJOARSSTAMPPOT

250 GRAM WIDDE BONEN.

1 KG SNIEBONEN TOU T ZOLT OET.

200 GRAM DEURREGEN ROOKSPEK

1,5 KG SCHILDE EN IEN STUKKEN SNEDEN EERAPPPELS.

1 ROOKWORST

PEPER

ZOLT

Loat widde bonen 24 uur waiken en kook ze ien t waikwotter goar.

Zet sniebonen mit kokend wotter op, kook ze n ketaaier en gait ze óf.

Herhoal dit as sniebonen nog te zolt binnen.

Dou t spek mit doarop eerappels ien n paan , dou  t kooknat van widde bonen der bie en vul dit aan mit wotter.

Leg sniebonen en rookworst op eerappels en kook ales ien n haalf uur goar.

Hoal spek en worst tou spaan oet, stamp bonen deur eerappels hen en loat ze mitwaarmen.

Moak stamppot op smoak óf mit peper en zolt.

Snie worst en spek ien plakken en zet nijjoarsstamppot op toavel mit t vlaais der bovenop.